Gullermukkens blog

Gullermukkens blog

Om bloggen

Her skriver jeg om nogle af mine interesser: familie, håndarbejde, livretter m.v. Du kan derfor se nogle af de projekter, som jeg udfordrer min funktionsevne og min og families tålmodighed med.

Kanelsnegle

KagerPosted by Birgitte Hedahl Køster Wed, February 25, 2015 20:25:58
De seneste uger har jeg set det ene fristende billede efter det andet i Bageglad!-gruppen på facebook og nu skulle det prøves:
Kanelsnegle.
Ingredienser, 16 stk.

Dej:
600 g mel
200 g smør
50 g sukker
50 g gær
2 æg
2 dl mælk

Remonce:
150 g smør - blød eller smeltet.
250 g brun farin
2 spsk kanel

Opskriften er fra Kvalimad.dk, hvor fremgangsmåden kan ses her
Jeg har sat de enkelte kanelsnegle en smule anderledes.
Der blev penslet med pasteuriseret æggeblomme, da jeg havde noget stående, som netop var ved at nå sidste anvendelsesdato.

Jeg kan godt lide hvid glasur, men får altid at vide af manden, at der hører brun glasur til kanelsnegle. Derfor blev det til flest kanelsnegle med brun glasur. Og så viser det sig, at det er de snegle med hvid glasur, som der er mest rift om. For både sønnen og datteren kan åbenbart ikke lide brun glasur! Men pyt, så overlod jeg de snegle med hvid glasur til ungerne og tog selv en med brun glasur.
Meget lette at lave og et godt resultat. Jeg har i øvrigt aldrig kikset i en opskrift fra Kvalimad.dk, så de opskrifter må være idiotsikre!
Næste gang vil jeg dog vælge at lave nogle mindre kanelsnegle. De er lige store nok til mig.



  • Comments(0)//blog.gullermukken.dk/#post392

Chokolademuffins a la Maizena

KagerPosted by Birgitte Hedahl Køster Tue, November 04, 2014 15:40:09
Vores familie har bagt utallige chokolademuffins af Maizenas chokolademuffins-blanding. Det var en del af traditionen og hyggen, at tage disse muffins med i sommerhus og på ferie. Desværre er denne muffin-blanding udgået hos Maizena for nogle år siden og jeg har ledt og afprøvet rigtig mange opskrifter, som bare slet ikke var i nærheden af at smage som vores ynglingsmuffins.
Heldigvis kom hjælpen gennem en forespørgsel i Bageglad! - en facebook gruppe, hvor der er så mange dygtige og hjælpsomme bageglade mennesker. Det var her, at jeg blev rådet til at prøve 'De 7 små dværges muffins opskrift'. Jeg fik også 7 muffins af den lidt større slags og har efterfølgende bagt i mine mindre silikoenforme og fået 9 mindre muffins.

Der er nogle forskellige steder på nettet, hvor man kan finde opskriften. Jeg bagte en blanding af Søvning kakaomuffins og Lystigs chokolademuffins, dvs. jeg blandede både kakao og chokoladestykker i dejen. Samtidig udskiftede jeg smørret med rapsolie og ændrede tillige på bagetemperaturen og fik denne opskrift:

Ingredienser:
46 g rapsolie
1 dl sukker
1 æg
3 dl mel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vanillesukker
1 dl. mælk
2 spsk. kakao
50 g hakket chokolade eller små chokoladeknapper

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader
Hæld olie og sukker i en skål og pisk det sammen. Tilsæt ægget og pisk godt med en håndmixer.
Hæld mel, bagepulver, vanillesukker og kakao i en skål og bland godt.
Hæld skiftevis melblandingen og mælk i dejen og rør godt rundt til dejen er uden klumper.
Fyld formene 2/3 med dej.
Bag i ovnen i ca. 15-16 min.

  • Comments(0)//blog.gullermukken.dk/#post371

Kagemænd og karameller

KagerPosted by Birgitte Hedahl Køster Sun, December 23, 2012 11:45:23

I de forgangne år, har Nikolai og jeg bagt kagemænd og 'pebernødder' (uden peber) af den overskydende dej. Vi har brugt Mette Blomsterbergs opskrift på krydderkagemænd

Dengang fik vi 2½ plade kagefigurer og 1½ plade pebernødder.

Og som altid, så havde Nikolai sin egen fortolkning af kagemænd: Batman flagermus!

Jeg har også prøvet at lave lakrids karameller. Samme opskrift som flødekaramellerne (Arla's) - men jeg skiftede vanillesukkeret ud med 2 spsk. lakridspulver - og puttede også sort frugtfarve i. Da karamelmassen var afkølet og stivnet, skar jeg den ud i passende stykker og vendte dem i lakridspulver.

Nogle af karamellerne blev pakket ind og givet som værtindegave.

På bagsiden havde jeg skrevet opskriften.

Bare jeg kunne nå lidt af dem i år også.

  • Comments(0)//blog.gullermukken.dk/#post184

HC Andersen kage

KagerPosted by Birgitte Hedahl Køster Sun, October 07, 2012 10:02:56

For nylig fandt jeg en kageopskrift, som jeg havde klippet ud af et ugeblad. Og den ville jeg rigtig gerne afprøve. Desværre har armen drillet i et par uger, så det er ikke rigtig blevet til noget - andet end at købe ingredienserne.

Heldigvis har jeg mor Lis, som jo hjælper mig hver dag. Derfor blev det til min opskrift og supervision - og mors arme.

Opskriften kommer her:

Dej:

600 g Amo mel

300 g smør eller margarine

75 g sukker

2 æg

2 dl kold mælk

50 g gær

Fyld:

Remonce af 200 g smør og 200 g sukker og lidt kardemomme.

Pynt:

Smeltet smør eller margarine samt sukker.

Fremgangsmåde:

Gæren røres ud i den kolde mælk. Mel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej.

Dejen hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

En trediedel a dejen formes til en kugle, og resten deles i fire lige store kugler og hviler et par min.

Den store kugle rulles ud til et firkantet stykke, lidt mindre end bradepanden (30 x 40 cm)

Den udrullede dej lægges i en smurt bradepande og trækkes således, at den når et par centimeter op ad siden. En trediedel reonce smøres jævnt over dejen.

Rul de resterende klumper dej ud til stykker på 12 x 40 cm. Fordel resten af remoncen på disse. Rul hvert stykke sammen fra den brede ende - som en roulade. Læg dem i bradepanden med passende afstand.

Med en saks klippes snit med ca. 3 cm´s mellemrum i hver af disse roulader. Skub snittene skiftevis til højre og venstre, så bunden dækkes.

Lad kagen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.

Stryg med smeltet smør eller margarine. Drys med sukker og bag kagen ved 200 grader på midterste rille i ca. 25 min.

Jeg ville gerne have henvist til et foto - men har ikke lige kunne finde et. Der er åbenbart mange forskellige 'HC Andersen'-kager! Der var heldigvis et foto med i den opskrift, som jeg havde klippet ud. Ellers kan det godt være lidt vanskeligt at forstå det med klip og til højre og venstre! Og ups - nu opdager jeg også, at vi glemte kardemommen. Så den kan altså godt undværes, hvis man ikke lige har det.

Og nu er det også alt for sent at tage foto af den hjemmebagtesmiley

Så det må blive næste gang.

  • Comments(0)//blog.gullermukken.dk/#post152

Herman forklædt som chokoladekage

KagerPosted by Birgitte Hedahl Køster Wed, June 06, 2012 16:15:49
Nikolai fik for en lille måneds tid siden en surdej til en Herman kage med hjem fra en kammerat. Jeg har lavet Herman kagen for ca. 10 år siden, da Michelle fik en sådan surdej med hjem. Den første Herman bagte vi som opskriften siger - med nødder, chokoladestykker og æble mv. Og så glemte vi at tage den nybagte kage med hjem fra sommerhuset!

Vi havde dog husket surdejen! Og jeg har nu passet og plejet endnu en Herman-dej, men kunne godt tænke mig at prøve en anden kage. Børnene er ikke særlig vilde med nødder, som der er ret mange af i den originale Herman kage. Derfor har jeg søgt opskrifter på alternative ingredienser til Herman. Det har været lidt småt med resultater. Men endelig lykkedes det mig at finde denne side med flere alternative opskrifter på kager med surdej/ Herman - og til slut en side med en opskrift på chokoladekage med surdej.

Derfor har jeg nu mixet lidt fra siderne og fået en Herman forklædt som chokoladekage:

2½ dl Herman surdej (på den 10. dag!)

2½ dl mælk

6 dl hvedemel

200 g smeltet smør

2½ dl sukker

½ tsk salt

1 tsk vanillesukker eller korn fra 1 vanillestang

6 spsk. ægte kakaopulver

2 spsk. bagepulver

3 æg

Jeg piskede æg og sukker hvidt og luftigt. Derefter blandede jeg alle de tørre ingredienser og tilsatte dejen. Jeg tilsatte mælken og det smeltede smør. Til sidst tilsatte jeg Herman-surdejen og piskede godt.

Kagen kom i en firkantet kageform og bagte 30-35 min. ved 170 grader.

Spiselig - men ikke fantastisk...



  • Comments(2)//blog.gullermukken.dk/#post111

Rabarberkager

KagerPosted by Birgitte Hedahl Køster Thu, April 26, 2012 21:00:48
Da jeg ikke havde særlig succes med posset og citron - og egentlig ikke bryder mig om citron, så har jeg idag lyst til at prøve noget med rabarber. Jeg har de fineste rabarber i haven, der netop er blevet store nok til at kunne bruges.

Samtidig talte jeg igår med mor Lis om dessertringe og i den forbindelse kom jeg til at tænke på, at jeg stadig manglede at få indviet de dessertringe, som jeg forærede mig selv sidste år. Det skulle der rådes bod på idag!

Og jeg var heldig at have de resterende ingredienser på lager.

Opskriften jeg brugte kommer her:

Rabarberkager til 4 personer (de er nok lige store nok og jeg vil fremover nok lave 6 stk. af denne potion)

Dejen

50 g smør

50 g sukker

1 lille æg

90 g mel

½ tsk bagepulver

50 g hakkede mandler

Fyld

300 g rensede rabarberstilke

1 vanillestang

125 g sukker

2 æggehvider

Tilbehør

Piskefløde, is eller cremefraice, evt. lidt syltede ingefær til pynt.

Fremgangsmåde

Jeg satte mine dessertringe på en plade, der var dækket med bagepapir. Herefter klippede jeg nogle strimler, strimlerne skal være ca. 7 cm. brede og kommer til at gå lidt højere op end dessertringene.

Sukker og smør røres luftigt, hvorefter ægget tilsættes. Mel og bagepulver blandes og tilsættes dejen sammen med de hakkede mandler. Dejen fordeles nu i bunden af de 4 dessertringe, på bagepladen.

Rabarberne skylles og snittes meget fint. Vanillekorn fjernes fra vanillestangen og røres i sukkeret. Æggehviderne piskes helt stive og derefter vendes vanille/sukkerblandingen i. Til sidst vendes rabarberne i æggehvidemassen, som herefter fordeles ovenpå dejblandningen i dessertringene.

Bag rabarberkagerne i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Lad derefter kagerne hvile. Placer kagerne på en tallerken og fjern dessertringe og bagepapir og server lune med vanilleis, flødeskum eller lidt cremefraiche.

  • Comments(0)//blog.gullermukken.dk/#post102

Raw food chokoladekage fra River Cottage

KagerPosted by Birgitte Hedahl Køster Sat, April 21, 2012 21:19:02
Denne kage, der er raw food, dvs. mad der ikke er tilberedt med over 38 grader, kunne jeg rigtig godt tænke mig at prøve engang

http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/hugh-fearnley-whittingstall/raw-chocolate-ganache-tart-recipe

og både Michael og jeg blev interesseret i nogle af vegetaropskrifterne, som kan ses her:

http://www.channel4.com/4food/recipes/tv-show-recipes/river-cottage-veg-recipes

  • Comments(0)//blog.gullermukken.dk/#post96

Chokolade pavlova

KagerPosted by Birgitte Hedahl Køster Tue, April 03, 2012 19:30:33
Der er alternativer til de kalorie-tunge kager! Bl.a. kan man lave denne chokolade pavlova. Da jeg så den i TV, blev jeg straks interesseret i at prøve den og jeg har allerede købt ingredienserne idag. Jeg nåede dog ikke hjem med de friske hindbær, før Nikolai havde spist dem! Vi må nok prøve at købe hindbær igen imorgen.

Opskrift til 6 personer, 337 kalorier pr. person

Til marengs:

4 æggehvider

1/4 tsk salt

1 kop sukker

½ tsk citronsaft

1 spsk kakaopulver

Til toppen/pynt

1 kop piskefløde

1 kop friske hindbær

1/4 kop chokoladeflager/skrabet

1/4 kop smeltet chokolade

1. Forvarm ovnen til 150 grader og læg bagepapir på en bageplade.

2. Pisk æggehvider og salt på høj hastighed, indtil de holder deres form. Tilsæt sukker gradvist, indtil blandingen står i faste toppe. Tilsæt citronsaft og pisk lidt mere til det er fordelt i marengsmassen. Sigt kakaopulver i en lille hjørne af skålen og let foldes ind Marengs med en plastspatel. Må ikke blandes ret meget, da det skal være en rustik, marmoreret effekt. Hæld marengs-massen på bagepladen med bagepapir til en oval form, ca 7 x 15 cm 4-5 cm. Anbringes i bunden af ​​ovnen og bages i 1 time og 15 minutter.


3. Sluk ovnen uden at åbne døren og lad kagen blive i den slukkede men varme ovn i en time. Tag derefter kagen ud.

4. Til toppen/pynt: Pisk piskefløden let og fordel på toppen af Marengs-bunden. Drys med hindbær og påfør smeltet chokolade i tynde striber før servering. Afslut med at drysse chokolade-flagerne over kagen.

  • Comments(0)//blog.gullermukken.dk/#post88
Next »