Gullermukkens blog

Gullermukkens blog

Om bloggen

Her skriver jeg om nogle af mine interesser: familie, håndarbejde, livretter m.v. Du kan derfor se nogle af de projekter, som jeg udfordrer min funktionsevne og min og families tålmodighed med.

African Queen tæpper

African queen quiltPosted by Birgitte Hedahl Køster Wed, July 29, 2015 12:32:13
Min blok er blevet brugt af flere andre patchworkere og her vil jeg vise de tæpper, som der er blevet syet af andre, som har været så søde at sende mig fotos af deres anvendelse af blokken. Hvis du har din egen hjemmeside eller blog og har foto af dit tæppe der, så er du velkommen til at indsætte link til din blog i kommentarerne under dette indlæg.
Det ovenstående flotte tæppe med blå/lilla kant er syet og sendt til mig af Lone Vindslev. Tak for billede.

Endnu et skønt tæppe. Denne ovenstående udgave er syet og sendt til mig af Margit Nielsen. Man kan ane, at quiltningen i kjolerne fremstår som læg/folder i kjolen og det synes jeg er en rigtig god ide til quiltningen. Tak for billede.

Dette smukke tæppe med lilla og sort ramme er syet af Birthe Jensen. Det ser rigtig godt ud med de klare farver, som de anvendte Balistoffer har. Tak for billede.

  • Comments(0)//blog.gullermukken.dk/#post419

Brug og misbrug af gratis mønstre

African queen quiltPosted by Birgitte Hedahl Køster Tue, July 28, 2015 22:53:52

Jeg kommer fra en familie, hvor vi elsker at give og modtage gaver – både til jul og til fødselsdag og nogle gange behøver vi ikke engang at have en anledning – andet end et ønske om at glæde gavemodtageren. Jeg har opdraget mine børn, som jeg selv er blevet opdraget – at man modtager en gave med taknemmelighed og viser dette ved at sige pænt tak for gaven til gavegiveren.

Et gratis mønster er en gave fra en kreativ sjæl, der ønsker at glæde andre. Jeg ved godt, at man ikke kan forlange, at nogen siger tak for en gave. Men jeg må indrømme, at det er ret så skuffende, at de fleste ikke engang tager sig tid til at 'læse kortet og se, hvem der er afsenderen'. For det mindste man kan gøre, det er efter min opfattelse, at vise respekt nok til at give kredit til den person, som har stillet et gratis mønster til rådighed. Det være sig strik, hækling, patchwork eller andet håndarbejde! Jeg kan ikke lægge hovedet på blokken på, at jeg altid gør det, for jeg er ikke perfekt, men jeg forsøger det bedste, som jeg kan med at linke til de sider og designere, hvor jeg har fundet mønstre og inspiration, hvad enten det er gratis mønstre eller købte mønstre. Er det noget, som jeg har set 'ude i den virkelige verden', så gør jeg en stor indsats for at finde ud af, hvor mønsteret kommer fra, så jeg på den måde kan sige noget om designeren.

Det kan selvfølgelig være almindelig uopdragenhed og uhøflighed, at man ikke gør det. I bedste fald er det måske uvidenhed om, hvad et gratis mønster betyder for den person, der stiller mønsteret gratis til rådighed. Selvom mønsteret er 'gratis' til download på en hjemmeside, så må man altså ikke bare kopiere det og lægge det op andre steder på nettet. Et gratis mønster giver måske en indirekte indtægt til hjemmesiden og designeren i form af klik og besøgende på hjemmesiden. Det er dog ikke tilfældet for mig, men skuffelsen er der alligevel, at andre bare kopierer mine mønstre og deler med andre – uden nogen form for link eller nævnelse af navn.

Når det så er sagt, så glæder jeg mig dog altid over at se nogle færdige udgaver af mine mønstre og det er for mig det primære mål med at dele opskrifter her og jeg ville ønske, at jeg kunne vise nogle af udgaverne af bla. African Queen-tæpperne her, men da JEG ikke stjæler fotos fra andre, så kan jeg ikke det. Du er dog meget velkommen til at sende en kopi af dit billede til mig pr. e-mail (admin@gullermukken.dk), hvis jeg må vise det på min hjemmeside.  • Comments(2)//blog.gullermukken.dk/#post418

African Queen færdig

African queen quiltPosted by Birgitte Hedahl Køster Wed, February 12, 2014 10:27:44
Endelig blev jeg helt færdig med African Queen. Det tog hele dagen i går at få syet lukkekant på.
Klar til at blive sendt til Afrika.

Update: Knapt en måned efter afsendelse af quilten har jeg modtaget fotos, at quilten er nået frem og nu bor i Uganda.
  • Comments(1)//blog.gullermukken.dk/#post330

African Queen quilt - blok mål

African queen quiltPosted by Birgitte Hedahl Køster Tue, February 11, 2014 10:22:02
Der er flere, der har spurgt mig, hvordan jeg har lavet blokkene til min udgave af African Queen-tæppet. Her er en skitse med målene, som jeg har brugt.

Og sådan ser min udgave af blokken ud i EQ7

blokken og tæppet er inspireret af et tæppe, som jeg har set online her http://coveredwithprayer.blogspot.dk/2012/05/african-queen.html ,
hvor der også er nogle små videoer, der viser, hvordan man kan sy armene.
Du kan hente en mere printvenlig udgave af mønsteret ved at klikke på ikonet herunder


Såfremt du anvender mit mønster og har lyst til at dele et foto af det færdige resultat med mig, så er du velkommen til at skrive mig en e-mail - eller evt. linke til din hjemmeside i kommentarerne herunder.  • Comments(3)//blog.gullermukken.dk/#post329

African Queen - quiltning

African queen quiltPosted by Birgitte Hedahl Køster Mon, February 10, 2014 16:28:23
Det var meningen, at jeg ville have de afrikanske kvinder stå uden quiltning, så de ville puffe lidt op.
Men jeg har nok quiltet alt det andet for tæt til at det kunne gå.

Resultatet blev alt for puffet og slasket at se på. Så jeg gik igang med at få hver kvinde quiltet. Jeg har taget udgangspunkt i den enkeltes kjolestof-mønster.

Som her, hvor kjolen har cirkler, så har jeg quiltet cirkler.

Resultatet ser meget mere færdigt ud, og jeg har undladt at quilte i figurernes hænder og hoved.

Så mangler jeg blot at få syet lukkekant på. Forhåbentlig kan jeg nå at få tæpperne afsted i vinterferien, som jo for sidste gang er uge 8 her på Fyn.

  • Comments(2)//blog.gullermukken.dk/#post328

African Queen-top færdig

African queen quiltPosted by Birgitte Hedahl Køster Fri, January 31, 2014 12:18:37
Der er kommet ramme på min African Queen-quilt så den p.t. måler 160 x 190 cm. Jeg ved ikke, om der skal beskæres, så rammen bliver smallere. Det tænker jeg lidt over, da quilten måske ellers bliver for bred.

Jeg fandt dette skema til at sammenligne forskellige quilt-størrelser og mål. Det kræver så bare, at jeg lige skal omregne inches til cm, men det går nok.

Nogle af blokkene tæt på.


  • Comments(0)//blog.gullermukken.dk/#post323

African Queen quilt - blokkene færdig!

African queen quiltPosted by Birgitte Hedahl Køster Sun, January 26, 2014 00:20:23
Med al den håndbold i TV, så kan det jo blive til noget med syning, når man ikke lige går op i den sport.
Der er blevet brugt i stor stil af stof-lageret og det er en sjov blok at lave. Man kan gøre den vanskeligere, hvis man begynder at overveje, hvordan kjolernes stofmønster skal vendes - om det skal skæres diagonalt eller vinkelret på trådretningen. Jeg har gjort lidt af hvert, alt efter, hvordan stofmønsteret lige var.
Foreløbig er blokkene lagt sådan op på et fleecetæppe, men jeg går og flyter lidt rundt på dem indtil jeg synes, at sådan skal de placeres i det færdige tæppe.
Det hjælper mig nogle gange, at tage et foto og fjerne alle farverne for bedre at kunne vurdere mørke og lyse områder.
Her synes jeg, at der er alt for meget mørkt i øverste højre hjørne.

I dette tilfælde kunne jeg bedst lide denne blok-placering.

som med farver altså ser sådan ud.

Andre ville måske have valgt anderledes, men det er jo det, der gør quiltene unikke.
I mellemtiden har jeg så også fået skåret trekanterne til hjørnerne og siderne, så nu skal der altså snart syes!

  • Comments(0)//blog.gullermukken.dk/#post321

African Queen quilt

African queen quiltPosted by Birgitte Hedahl Køster Thu, January 23, 2014 22:21:53
Det ser ud til, at jeg hænger lidt fast i det tænkehjørne vedr. min Afrika-quilt.
Men det er ok at vente lidt med quiltning, da jeg har lidt udfordringer med ryggen i øjeblikket. Så hvad er bedre end at kaste sig over et nyt projekt? Denne gang fik jeg øje på en skøn quilt med afrikanske kvinder, som jeg straks fik lyst til at prøve at sy. Hvis det lykkedes, så ved jeg, hvem der skal have denne quilt.
Der blev tegnet i Electric quilt 7 og jeg fik dette udkast, der indeholder blok-beskrivelse samt stofforbrug.

Du kan se, hvor jeg har hentet inspiration fra her.
Jeg mangler lige at modtage det bestilte baggrundsstof, men er straks gået i gang med at skære til kjolerne i stof fra lageret. Så projektet passer fint med dette års fokus på rest-lageret.
Posten kom netop med det bestilte baggrundsstof.
Jeg håber, at det ikke bliver alt for uroligt med den mønstrede baggrund. Umiddelbart var jeg mest til at bruge en ensfarvet off-white baggrund, men denne quilt skal til Afrika og være en brugs-quilt, så derfor skal der også tænkes praktisk og brugsvenlighed ind i projektet.

  • Comments(0)//blog.gullermukken.dk/#post319