Gullermukkens blog

Gullermukkens blog

Om bloggen

Her skriver jeg om nogle af mine interesser: familie, håndarbejde, livretter m.v. Du kan derfor se nogle af de projekter, som jeg udfordrer min funktionsevne og min og families tålmodighed med.

Chokolademousse

DesserterPosted by Birgitte Hedahl Køster Sat, May 11, 2013 20:43:38
Efter nogle knapt så vellykkede forsøg, så lykkedes det endelig at lave en chokolademousse, der var lige som den skulle være.

Ingredienser:

120 g mørk chokolade

2 bægre pasteuriserede æggeblommer

1½ spsk sukker

2 bægre pasteuriserede æggehvider

knapt 2 dl. piskefløde.

Chokoladen smeltes over vandbad. Mens den smelter, så piskes æggehviderne stive i en stål for sig. Derefter piskes fløden til skum i en skål for sig og til slut piskes æggeblommer og sukker sammen i en 3. skål til de er luftige (lyse).

Chokoladen tages af varmen (vandbadet), hvorefter flødeskummet hældes i den lune chokolade og piskes rundt.

Herefter tilsættes æggesnapsen (de piskede æggeblommer og sukker) og der røres rundt.

Til slut vendes chokolademassen ned i de piskede æggehvider, så de stadig bevarer deres luftige konsistens.

Chokolademoussen hældes i portionsskåle og stilles i køleskabet i nogle timer.

  • Comments(0)//blog.gullermukken.dk/#post244