Gullermukkens blog

Gullermukkens blog

Om bloggen

Her skriver jeg om nogle af mine interesser: familie, håndarbejde, livretter m.v. Du kan derfor se nogle af de projekter, som jeg udfordrer min funktionsevne og min og families tålmodighed med.

Glasbrikker

Patchwork maskinsyetPosted by Birgitte Hedahl Køster Fri, August 15, 2014 12:01:18
Det er nu omkring 13 år siden, at jeg fik mine værste piskesmæld. Kort forinden ulykkerne havde jeg planer om at sy et sengetæppe og nogle gardiner til soveværelset. Jeg nåede kun at få syet få lapper sammen til et sengetæppe, da jeg så måtte opgive at sy og efterfølgende har haft en sy-pause på knapt 10 år.
Da jeg havde indkøbt alt stoffet, betalte jeg en syerske for at sy gardinerne. Det var åbenbart en meget udfordrende opgave, da stoffet gav sig under syningen, men gardinerne blev færdige har hængt i soveværelset i årene derefter. For et par år siden blev disse gardiner dog udskiftet med mørklægningsgardiner, da min migræne var blusset op igen og det var dejligt, at jeg kunne undgå lys, hvis jeg var nødt til at gå i seng med migrænen.
Nu fandt jeg de sammensyede lapper frem og pludselig kunne jeg godt huske, at det havde været noget biks at sy i det hør-stof.
Derfor besluttede jeg, at lapperne skulle blive til noget andet og det kom der disse glasbrikker ud af.

Brikkerne er vendbare og ser sådan ud på den anden side

Glasbrikkerne måler 10 x 10 cm.
Med udgangspunkt i lapper til et sengetæppe, ja, så kan der blive ret mange glasbrikker af den størrelse.

Det blev også til et sæt uden tilsat blåt stof.

  • Comments(0)//blog.gullermukken.dk/#post355