Gullermukkens blog

Gullermukkens blog

Om bloggen

Her skriver jeg om nogle af mine interesser: familie, håndarbejde, livretter m.v. Du kan derfor se nogle af de projekter, som jeg udfordrer min funktionsevne og min og families tålmodighed med.

Strikkede juletræer

JulPosted by Birgitte Hedahl Køster Tue, November 24, 2015 12:40:37

Jeg har set nogle juletræer i et vindue og kender ikke til en opskrift, så derfor har jeg strikket efter hovedet.

Jeg strikker med magic loop og juletræet er strikket i 2 stykker - nedefra og op. Opskriften er til mit eget brug, så det er ikke sikkert, at andre forstår den:

Træstamme: Slå 12 masker op og strik ca. 3 cm glatstrikning (ca. 12-13 pinde). Luk af. Jeg har strikket den øverste kants 2 sider sammen samtidig med, at jeg lukkede af. Hæft ender og vent til resten af træet er strikket.

Træ: Slå 40 masker op. Sørg for at der er ca. 12-14 cm. garn-ende. (Denne garn-ende bruges til montering til slut).
Med magic loop giver det 20 masker på hver side. På hver 4. pind tager jeg ind således: Tag ind på hver side og i begge sider (4 masker på en omgang). Fortsæt aflukning til der er 4 masker tilbage på omgangen (2 m på hver side). Lad en ende på ca 8-10 cm. inden garnet brydes og trækkes gennem de sidste 4 m. Brug garn-enden til at lave en løkke og hæft igen. Skjul enden indeni træet.

Montering: Læg stammen indeni træet og sy træet sammen med stammen indeni. Bryd garnet og skjul garn-enden inden i træet.

Et godt projekt til garnresterne.


Jeg har senere set, at der findes en opskrift, der er strikket på strømpepinde og oppefra og ned. Den kan du se her http://strikketossen.blogspot.dk/2011/11/strikkede-juletrer.html

  • Comments(0)//blog.gullermukken.dk/#post431