Gullermukkens blog

Gullermukkens blog

Om bloggen

Her skriver jeg om nogle af mine interesser: familie, håndarbejde, livretter m.v. Du kan derfor se nogle af de projekter, som jeg udfordrer min funktionsevne og min og families tålmodighed med.

Hjemmelavet leverpostej

Mad til hverdagenPosted by Birgitte Hedahl Køster Wed, April 04, 2012 15:36:33
I morgen er det skærtorsdag og det er tradition, at vi mødes hos mor Lis. Jeg har lovet at tage leverpostejen med i år. Det er ellers mor Lis, der plejer at lave den.

Jeg var heldig at vores lokale Brugs havde hakket lever og spæk. Det var i nogle færdigepakkede aluforme.

Til min leverpostej brugte jeg:

350 g hakket lever

350 g hakket spæk

1 løg

1 æg

Opbagning af:

2½ spsk mel

50 g smør

2? dl. madlavningsfløde (en rest) og 1 dl. mælk

Følgende krydderier:

2 spsk salt

1 tsk peber

½ tsk stødt allehånde

1. Tænd for ovnen ved 170 grader.

2. Bland lever og spæk i en skål.

3. Lav opbagningen (lidt tykkere konsistens end til sauce).

4. Jeg blendede løget, men det kan vist også rives. Da jeg alligevel havde fat i blenderen, så blendede jeg også lige lever/spæk-blandingen lidt, idet jeg godt kan lide finthakkede postejer.

5. Tilsæt de resterende ingredienser og bland godt.

6. Leverblandingen hældes i forme (jeg brugte alu-formene, som leveren og spækket blev købt i - og så havde jeg yderligere 2 små postej-forme). Fyld ikke formene helt op, da leverpostejen hæver lidt under bagningen.

7. Bag i vandbad i ovnen ved 170 grader i 1 time.

  • Comments(0)//blog.gullermukken.dk/#post89