Gullermukkens blog

Gullermukkens blog

Om bloggen

Her skriver jeg om nogle af mine interesser: familie, håndarbejde, livretter m.v. Du kan derfor se nogle af de projekter, som jeg udfordrer min funktionsevne og min og families tålmodighed med.

Crème brûlée med rabarber

DesserterPosted by Birgitte Hedahl Køster Fri, August 10, 2012 17:58:12
For nogen tid siden købte jeg nogle brændere til creme brule i Bilka. Nu var det tiden at få en af dem afprøvet.

Iflg Michael var det verdens bedste dessert!

Rabarberkompot:

500 g rensede rabarber skåret i 2-3 cm. stykker

1 vanillestang

150 g sukker

Kornene skilles fra vanillestangen og blandes med sukkeret og rabarberne. Det hele kommes i et ovnfast fad, som dækkes med sølvfolie.

Bages i ovnen ved 200-225 grader i en halv times tid.

Køles af.

Cremebrulee med kokos og rabarber

Ingredienser til 4 personer:

1 portion rabarberkompot

1 stang vanille

1/4 l piskefløde

1 ds. kokosmælk, 400 g

6 æggeblommer

100 g sukker

ca. 75 g rørsukker

Fremgangsmåde:

Vanillekorn fjernes fra vanillestangen. Fløde, kokosmælk, vanillekorn og vanillestang gives et opkog i en gryde.

Æggeblommer og sukker piskes luftige og den varme kokos/vanillemælk tilsættes. Hele massen hældes tilbage i gryden og varmes igennem igen. Rør imens - ca. 2-3 minutter - det må ikke koge!

Fordel rabarberkompot i 4 skåle. Si og fordel herefter cremen over rabarberkompotten.

Sæt skålene i vandbad i ovnen i 150 grader i ca. 45 min.

Stil skålene koldt i minimum 1 time.

Drys rørsukker over cremen og brænd toppen så sukkeret lige smelter, men uden at opvarme cremen.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.